Fylkesmannen: Skolen grep inn mot mobbing av Odin

Aursmoen skole i Akershus, der 13 år gamle Odin Olsen Andersgård gikk, satte inn tiltak for å stoppe mobbingen av ham. Det er konklusjonen i en rapport om saken fra Fylkesmannen.

Det var VG som først fortalte historien om 13 år gamle Odin, som tok sitt eget liv etter å ha blitt mobbet på Lambertseter skole i Oslo og Aursmoen skole i Aurskog-Høland.

Fylkesmannen har nå vurdert hvordan Aursmoen skole håndterte saken, melder NRK. Skolen får kritikk for brudd på opplæringsloven fordi det ikke ble fattet enkeltvedtak da foreldrene varslet om mobbingen. Det fastslås likevel at skolen tok grep for å forsøke å stoppe mobbingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Skolen satte i gang et arbeid for å sikre elevens rett til et godt skolemiljø. De satte inn tiltak for begge elevene som var innblandet i hendelsen i oktober. I vårt tilsyn finner vi ingen spor av at det skjedde noe mer mellom guttene, sier Grethe Hovde Parr, utdanningsdirektør hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Odins mor Katrine Olsen Gillerdalen sier til NRK at hun ikke er fornøyd med rapporten. Hun mener skolen burde gjort mer.

Les også
Tårer og fakler mot mobbing