MISJONSLØP1: Deltagerne i misjonsløpet på Framnes vidaregåande skule trosset det dårlige været, og fekk inn over 723.000 kroner.

Samlet inn 1,5 millioner på noen timer

Elever på Framnes og Sygna samlet nylig inn hele 1,5 millioner kroner på misjonsløp.

– Det er masse arbeid, men utrolig kjekt. Når en tenker på hva dette betyr for de som trenger medisinsk hjelp, gjør det ikke noe å slite litt, forteller Lars Rognald Midtgård Matre. Han er en av lederne for misjonsprosjektet på Framnes vidaregåande skule i Norheimsund.

De har all grunn til å være fornøyd med å ha samlet inn 800.000 kroner til årets misjonsprosjekt til Mercy Ships. De driver blant annet hospitalskipet Africa Mercy, som tilbyr gratis helsehjelp til fattige mennesker. Topp kvalifiserte helsepersonell fra hele verden stiller opp gratis på et skip med moderne medisinsk utstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trosset dårlig vær

Deltagerne i misjonsløpet trosset det dårlige været, og sprang med og uten kostymer og fikk inn 723.509 kroner. Sammen med kollekt, kafé, lotteri og andre inntekstkilder har den aktive Framnes-russen til nå i år samlet inn hele 956.000 kroner. Hva sluttsummen blir i juni neste år er usikkert, men de ligger godt an til å klare samme beløp som i fjor på over 1,2 millioner kroner. Da hadde de et prosjekt til Normisjons arbeid i India, Nepal og Bangladesh.

Rekord på Sygna

Russen på Sygna vidaregåande skule i Balestrand satte ny innsamlingsrekord til sitt prosjekt i Mali og Elfenbeinskysten. I sitt misjonsløp fikk de inn 651.198 på halvannen time av 140 deltagere. I år var misjonsløpet lagt til skolens foreldredag og høstfest, og mange foreldre og søsken stod langs løpebanen og heiet.

Prosjektansvarlig Karoline Nordby er stolt av russen og Sygna.

– En løper klarte akkurat 60 runder á 350 meter på de 90 minuttene som løpet varte. Den enkeltpersonen som samlet inn mest penger, sprang inn 26.000 kroner, forteller Nordby.

Pengene skal gå til ulike prosjekt i Misjonssambandets arbeid i Mali og Elfenbeinskysten.

– Det er veldig kjekt å støtte et arbeid som er viktig, og som hjelper mennesker som virkelig trenger det, sier Karoline Nordby.

Mange tiltak

I tillegg til den imponerende summen i misjonsløpet, har russen samlet inn nesten 40.000 kroner ved å arrangere loppemarked, amerikansk auksjon, bilvask og salg av kioskvarer i forbindelse med foreldredag og høstfest.

Dessuten skal russen i løpet av skoleåret arrangere russerevy og nattcup, og lage russeavis – og alt går til prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Mer gaver - mindre fra staten
Les også
Get Focused - lokalt forankret og sosialt orientert
Les også
Her demonstrerer Himalpartner for første gangBistandskutt
Les også
Europas kriser - vår respons
Les også
Samler inn 11 millioner kroner
Les også
Når politiske vedtak innhentes av realitetene
Les også
Har motivert til innsamling hele skoleåret
Les også
Reagerer på misjonsprosjekter
Les også
Løp inn 760.000 på 90 minutterMisjonsløp