KRITIKK: Anne Margrete Saugsta
...
KRITIKK: Anne Margrete Saugstad rettet sterk kritikk mot en del israelsvenner i gårsdagens Dagen. Foto: Faksimile Dagen 26. juni 2015
– Kommer ikke utenom misjon
Del
Rolf Gunnar Heitmann i Israelsmisjonen sier kristne ikke kommer utenom kallet til å dele evangeliet med jødene. Ut over det vil han ikke kommentere kritikken mot IKAJ.

– Det er legitimt å ha et fokus og sin egen måte å arbeide på. IKAJ må selv svare for hva de står for, så jeg vil ikke kritisere dem for det de driver med, sier generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann til Dagen.

LES: Beskylder Israel-venner for vranglære

– Ikke skjule Jesus

Han legger likevel til at en kristen organisasjon ikke kan skjule det de egentlig står for.

– Kristne personer eller organisasjoner kan ikke komme utenom kallet til å dele evangeliet med ­jødene. Det innebærer å fortelle jødene at Jesus er deres Messias. Hvis ikke Jesus er jødenes Messias, er han heller ikke vår frelse, sier Heitmann.

Derfor mener han det er en forpliktelse for alle troende å gi Jesus tilbake til det jødiske folk.

Samtidig må det være lov for ulike lag og organisasjoner å ha spesielle oppgaver.

– Vi står sammen med Hjelp Jødene Hjem, så vi er også med og støtter en organisasjon som ikke driver noen form for misjonsvirksomhet, sier Heitmann.

Ingen kommentar

Han vil ikke kommentere påstand om at noen av uttalelsene til IKAJs leder Dag Øyvind Juliussen er «vranglære», og at de gjør jødene en bjørnetjeneste ved ikke å gi dem evangeliet.

– Jeg vil bruke denne type denne karakteristikker, sier Heitmann.

ikaj,israelmisjonen,rolf gunnar heitmann,nyheter