Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Blindpassasjerer funnet om bord på danskebåten

Tre utenlandske statsborgere gjemte seg under en lastebiltilhenger om bord på cruisefergen MS Bergensfjord under ferden fra Hirtshals i Danmark til Bergen.

De lå under en utenlandsk lastebiltilhenger, og krabbet fram derfra da de kom i land her, opplyser en havnevakt ved Bergen havn til Bergensavisen.

Politiet i Hordaland ble varslet om saken klokken 13.15 søndag ettermiddag. De tre skal alle være under 18 år, ifølge politiet. Det er foreløpig uvisst hvor de kommer fra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De tre ble tatt med inn til politistasjonen i Bergen. Det ble da besluttet at det skulle sendes til Oslo, der de blir tatt hånd om videre, opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ifølge Bergensavisen kom de tre uten ID-papirer, og må nå søke om asyl i Oslo.

– Vi vil ha et bedre liv. Vi har ikke levd et godt liv der vi kommer fra. sier en av dem til avisen. Han sier han har reist fra Marokko. De to andre ungdommene sier de er fra Algerie.

Tollvesenet opplyser at det ikke er ofte det oppdages blindpassasjerer om bord på båter.

– Den siste episoden jeg husker, var med noen personer som gjemte seg i en lastebil og skulle ut av Norge med englandsbåten, sier seksjonsleder i Tollvesenet, Arne Birger Nilsen til avisen.

Les også
17 flyktninger druknet utenfor Tyrkia
Les også
Flyktningrekord i Kroatia
Les også
16.000 flyktninger og migranter til Danmark på tre uker
Les også
Erna Solberg: Alle kan ikke komme til Norge
Les også
100 millioner samlet inn til syriske flyktninger