Bildet viser en demonstrant som plasserer et palestinsk flagg på muren mellom Israel og Vestbredden.

Mellomkirkelig Råd vil ha anerkjennelse av Palestina

Mellomkirkelig Råd mener tiden er inne for at Norge anerkjenner Palestina som egen stat. Rådet har tidligere sagt at de ønsker en tostatsløsning, men går nå et hakk videre.

– Mellomkirkelig Råd (MKR) er enig med FNs oppfordring og de drøyt 135 landene som ønsker en anerkjennelse av Palestina nå, sier generalsekretær i MKR, Berit Hagen Agøy.

Hun legger til at dette er en videreføring av tidligere vedtak i rådet, men altså en oppdatering til dagens aktuelle situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Israel har rett til fred

I rådets posisjonsnotat, som er et slags dokument for hva rådet mener, står det at «staten Israel har rett til å leve i fred innenfor trygge og internasjonalt anerkjente grenser.

MKR går inn for en tostatsløsning og vil som følge av dette arbeide for at norske myndigheter også anerkjenner Palestina som stat. En rettferdig fredsløsning forutsetter at Israel og Palestina gjensidig anerkjenner hverandre som selvstendige og legitime stater».

I tillegg til at MKR vil arbeide for en slik anerkjennelse, vil de jobbe for at «norske myndigheter legger press på Israel for umiddelbart å avskaffe okkupasjonen, oppheve blokaden av Gaza, stanse alle nye israelske bosetninger på okkupert jord og stoppe fordrivingen av palestinere fra Øst-Jerusalem».

Les også
Kirken med reiseråd til IsraelvennerTurist i Israel
Les også
Israels president lover gransking av den palestinske ministerens dødsfall
Les også
Stortingsrepresentant i Ap vil anerkjenne Palestina
Les også
Skremmende hat, etnisk rensing og dobbeltmoral
Les også
Israelsk nyvalg skal holdes i mars