Norge mener palestinsk kvinnesenter glorifiserer terrorisme – trekker støtte

Norge vil ikke gi nye midler til den palestinske delen av UN Women etter at et kvinnesenter ifølge UD ble oppkalt etter en palestinsk terrorist.

Det aktuelle senteret ligger i landsbyen Burqa påVestbredden og ble åpnet i forrige uke. IfølgeUD er det oppkalt etterDalal Mughrabi, som deltok i et terrorangrep iIsrael i 1978. 37 sivile ble ifølge UD drept i angrepet, mange av dem barn.

UtenriksministerBørge Brende (H) tolker navnebruken som en glorifisering av terror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger, sier Brende i en pressemelding fredag.

Senteret har mottatt norske midler via UN Women og den palestinske valgkommisjonen. Midlene skulle brukes til å øke palestinske kvinners valgdeltakelse.

Norge fryser nå all støtte både til den palestinske valgkommisjonen og UN Women i de palestinske områdene. Først når logoen til det norske representasjonskontoret er fjernet fra bygningen og midlene som har gått til senteret, er tilbakebetalt, er det aktuelt å gjøre nye avtaler med de to organisasjonene, ifølge Brende.