En palestiner inspiserer området der et israelsk luftangrep rammet nord på Gazastripen lørdag 2. juli. Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters/NTB Scanpix

Israel svarte med bombing etter rakettangrep fra Gaza

Israelske luftangrep har rammet fire områder på Gazastripen, få timer etter at en rakett fra Gaza traff en bygning i en israelsk by, ifølge et Hamas-medlem.

De israelske angrepene skal ha rammet et verksted, to lokaler tilhørende Hamas' væpnede fløy og et treningsområde for den militante gruppen Islamsk jihad, hevder den anonyme kilden overfor AFP.

Bombingen har ført til materielle skader, men har ikke såret personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To av områdene ligger i Gaza by, mens de to andre ligger i Beit Lahia nord i den palestinske enklaven. De aktuelle stedene skal også ha angrepet av den israelske hæren, som foreløpig ikke har kommentert luftangrepene tidlig lørdag morgen.

Angrepene fant sted noen timer etter at antatte militante palestinere avfyrte en rakett fra Gazastripen som traff en bygning i en den sørisraelske byen Sderot. Heller ikke rakettangrepet, som skal ha rammet en barnehage, førte til personskader, men helsepersonell opplyste at de har behandlet to personer for sjokk.

Ingen grupper i Gaza har tatt ansvar for rakettangrepet, som skjedde bare timer etter at Israel bestemte seg for å stenge av byen Hebron og områdene rundt samt å stanse pengeoverføringer til palestinske myndigheter. Bakgrunnen er en rekke palestinske angrep mot israelere de siste dagene.

Fredagens rakett var den 13. fra Gazastripen som har truffet Israel i 2016.

Les også
– Hamas overlever ikke en ny Gaza-krig
Les også
Rakett fra Gaza traff israelsk by
Les også
Hamas-leder leverte tunnel-kart til Israel
Les også
Terrorlisten
Les også
Israel raser mot iransk deltagelse på fredskonferanse