Redningsfartøyet Aquarius har
...
Redningsfartøyet Aquarius har de siste dagene vært hjem for 629 flyktninger og migranter, 123 av dem enslige mindreårige, som er plukket opp fra skrøpelige farkoster utenfor kysten av Libya. Italias nye regjering nekter å ta imot dem. Foto: AP / NTB scanpix
Flere døde i nytt båtforlis i Libya
Del
Tolv døde er hentet opp av havet etter en ny båtulykke utenfor kysten av Libya, ifølge en tysk hjelpeorganisasjon. Over 40 mennesker skal være berget.

Sea-Watch opplyste sent tirsdag ettermiddag at organisasjonens mannskap er på vei til åstedet for forliset, rundt tre mil fra den libyske kysten. Ifølge Sea-Watch er det mannskap fra den amerikanske marinen som har berget 41 overlevende og 12 lik opp av vannet.

Ytterligere detaljer om passasjerene eller fartøyet er ikke kjent.

I helgen avviste Italias nye regjering et skip med over 600 migranter og flyktninger som var plukket opp i en rekke redningsaksjoner utenfor Libyas kyst. Skipet Aquarius er nå på vei til Spania etter å ha blitt tilbudt en trygg havn der.

Tidligere denne uka ble 180 afrikanske flyktninger og migranter plukket opp av den libyske kystvakten i Middelhavet og returnert til Libya. De havner trolig i en av de mange leirene som er opprettet i det konfliktherjede landet.

EU har alliert seg med den libyske kystvakten i et forsøk på å hindre migranter og potensielle asylsøkere i å ta seg sjøveien til Europa. Men dette er en politikk som fører til at migranter og flyktninger blir ført tilbake til grusomme fengsler i Libya, ifølge FN.

Amnesty International og den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam anklager EU og Italia for å være delaktige i tortur og mishandling av tusenvis av flyktninger og migranter i Libya, som følge av avtalene de har inngått med myndighetene i Tripoli og andre libyske aktører for å stanse trafikken over Middelhavet.

paywall