Den norske grensestasjonen Sto
...
Den norske grensestasjonen Storskog har med et par unntak ikke mottatt asylsøkere siden høsten 2015. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Nordmenn mener innvandring er en større utfordring enn klimaet
Del
Nordmenn mener i langt større grad at innvandring og økende arbeidsledighet er utfordringer for Norge enn at klimaendringene er det, ifølge en ny spørreundersøkelse.

Også helsevesenets oppgaver rangeres som en større utfordring enn klimaendringene, ifølge den nye utgaven av TNS Gallups Klimabarometer, skriver Dagsavisen.

I fjor var det bare innvandring som ble sett på som en større utfordring enn klimaendringene.

LES: Flertallet synes Listhaug gjør en god jobb

De spurte i undersøkelsen ble bedt om å krysse av for hva som er Norges største utfordringer og kunne velge tre av fjorten alternativer. 64 prosent krysset av for innvandring, 41 prosent for arbeidsledighet, mens 26 prosent valgte helse og 25 prosent klima.

klima-innvandring-barometer,innenriks,nyheter,Natur og miljø,global oppvarming,norge,Riksnyheter,meningsmåling,undersøkelse,asyl,asylanter,asylsøkere,klima,tns gallup,gallup,klimaendringer,migranter,immigranter,klimabarometer,innvandring,innvandrere,nordmenn,statistikk,spørreundersøkelse,dagsavisen,arbeidsledighet,helse,miljø