NESTE ÅR I TEL AVIV: Bildet er fra fjorårets finale Melodi Grand Prix. Foto: Armando Franca, AP Photo/NTB scanpix

Neste års Eurovision-finale blir i Tel Aviv - ikke Jerusalem

Neste års finale i Eurovision Song Contest blir arrangert i Tel Aviv i Israel, bekrefter Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en pressemelding.

– Tel Aviv presenterte en kreativ og overbevisende søknad på alle nødvendige områder. Byen ble valgt etter en omfattende søknadsprosess, hvor Jerusalen og Eilat også var sterke kandidater som vertsbyer for verdens største musikalske arrangement, som når over 200 millioner seere internasjonalt, heter det i en pressemelding fra EBU torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Boikott-forslaget

Både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Eurovision-vinner Netta Barzilai har tidligere antydet at finalen skulle holdes i Jerusalem.

– Jeg elsker landet mitt. Neste gang i Jerusalem! ropte Barzilai til mange millioner TV-seere verden over da hun vant årets Eurovision-finale.

Ideen om at Israel skulle arrangere neste års Eurovision-fest i Jerusalem, utløste kraftige reaksjoner, og flere har oppfordret til boikott. Den israelske ambassaden i Norge reagerte kraftig, og kallet forslaget om Eurovision-boikott en «kollektiv avstraffelse av ni millioner israelere»

Eurovision-semifinalene finner sted i Tel Aviv 14. og 16. mai neste år, og finalen finner sted 18. mai.

Les også
Palestinakomiteen bør skamme seg
Les også
Reagerer på norske artisters Israel-boikott
Les også
Disse norske artistene vil boikotte MGP-finalen i Israel
Les også
Feilslått og urettferdig boikott-aksjon mot MGP i Israel