Magne Lerø har lagt inn bud på Dagsavisen. Avisen selv tar ikke budet seriøst. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Magne Lerø har lagt inn bud på Dagsavisen

Pressemann Magne Lerø har lagt inn bud på Dagsavisen gjennom sitt selskap Medier og Ledelse. Avisen selv tar ikke budet seriøst.

– Jeg er jo en liten mediemygg, så for meg er det snakk om et svimlende antall millioner. Men jeg vil ikke si beløpet, sier Lerø til Dagens Næringsliv.

Det var under en intern konflikt i eierkonsernet Mentor Medier, som eier 74 prosent av Dagsavisen, at tidligere Vårt Land-direktør Lerø sendte sitt bud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konflikten i Mentor Medier gikk mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og Vårt Lands sjefredaktør og administrerende direktør Åshild Mathisen. Mathisen ble sagt opp 23. mars, noe som etter hvert utløste en maktkamp blant eierne som endte med et helt nytt styre i Mentor Medier.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen sier til DN at interessen er hyggelig og at flere har kontaktet dem.

– Men vi har ikke tatt seriøst, eller realitetsbehandlet, henvendelser fra mindre konsern enn Mentor Medier, sier han.

Stiftelsen Dagsavisen kontrollerer resten av aksjene i avisen. Leder Arne Strand tror ikke på salg til Lerø.

– Jeg har hørt om dette, men ikke tatt det seriøst. Jeg tror ikke Mentor Medier vil selge til ham, sier Strand og tilføyer at han ikke mener Lerø er en egnet eier.

Les også
Dramatikk i Mentor Medier da Kristin Veierød ble ny styreleder
Les også
Aksjonærer fremmer mistillit mot styreleder i Mentor
Les også
PFU: Vårt Land brøt god presseskikk
Les også
Verbal strid mellom biskop og eks-redaktør
Les også
Få kvinnelige styreledere i Kristen-Norge