SAMLINGSPUNKT: Deltagerne komm
...
SAMLINGSPUNKT: Deltagerne kommer fra lokalgrupper som er spredt over hele Norge. Foto: Ordet og Israel
Samles for Israel
Del
Ordet og Israel er blitt en 
møteplass for dem som brenner for at jødene skal høre evangeliet. Budskapet når bredt.

Hva særpreger dette stevnet?

– En tydelig profil på Israel og det profetiske ord. I fjor hadde vi besøk av en arabisk pastor og i år får vi besøk av en messiansk pastor, Daniel Yahav fra Peniel Fellowship i Tiberias. Dette er med på å berike stevnet. Tidligere redaktør i Dagen, Odd Sverre Hove, og professor Ola Grytten er også blant dem som kommer.

– Deltagerne opplever samtidig at sommerstevnet er til inspirasjon. Vi ser på det som viktig å understreke at Bibelen ikke bare er en åndelig og historisk bok, men at den også er profetisk.

LES: 70 prekener og 15 stevner for familien på åtte hjul

Hva er tema på årets leir?

– Det er Israel og det profetiske ord som er i fokus, og som er temaet på stevnet.

Hvorfor velger du å være med akkurat her?

– Det fikk jeg i fødselsgave. Jeg ble frelst som 15-åring, og leste Det gamle testamentet hvor det står at Herren er Israels Gud. Da forstod jeg at det måtte være noe spesielt med dette landet. Ordet og Israel er tydelig på at jødene trenger evangeliet. Dette ser vi spesielt i Romerne 1.16.

Hvor kommer folk fra?

– De kommer fra hele Norge, siden Ordet og Israel har mange grupperinger over hele landet.

Hvordan vil du beskrive sangen og musikken?

– Vi har hele spennet. Vi synger både de gode, evangeliske sangene og lovsangene. I år har vi med Monica og Halvard Roaldsnes. De er dyktige og synger også hebraiske sanger. Så har vi også en flott konsert med Vivian Holm og hennes orkester.

LES: Hvorfor er ikke sommerstevnene i media?

Hvordan legger dere til rette for at folk skal bli kjent med hverandre?

– Praten går livlig mellom møtene. Vi opplever at det er mange gjengangere men at det samtidig kommer flere nye. Det har nesten doblet seg i det siste, og jeg tror dette kommer av at vi har en fin bredde i stevnet.

Hva er ditt sterkeste minne fra tidligere stevner?

– Jeg opplever at hvert stevne er spesielt. I fjor hadde vi en araber som talte, og han sa at hvis arabere blir frelst så er det redningen for Midtøsten, for da blir hatet mindre. Et annet sterkt øyeblikk var da en messiansk pastor gråt mens han stod og talte ut i fra Jesaja 53. De messianske menighetene brenner for at jødene må oppleve Jesus.

Er det noe du gleder deg spesielt til?

– Ja, det er alltid veldig flott å se det fine engasjementet som vises. Det er godt å komme sammen og bli inspirert, og høre forkynnelsen av Guds ord. Så jeg gleder meg til et flott stevne.

Hva betyr det som skjer på stevnet for deg ellers i året?

– Man knytter stadig nye kontakter, og flere får øynene opp for den tiden vi lever i. Mange kristne begynner å forstå at den profetiske siden av Guds ord er nødvendig å løfte frem. Hadde menighetene gjort dette så hadde vi ikke trengt grupper og misjoner som tok for seg Israel spesielt. Det forkynnes likevel nesten ikke at Bibelen er tydelig på det som har med Israel og endetiden å gjøre.

sommerstevne,jøder,jødene,ola grytten,profeti,ordet,israel