PRESIDENTPALASS: Slik skal ett
...
PRESIDENTPALASS: Slik skal etter planen presidentpalasset i Ramallah se ut når det er ferdig. Foto: PECDAR
Abbas bygger nytt palass
Del
Til tross for økonomisk krise, planlegger de palestinske myndighetene et presidentpalass til over 100 millioner kroner.

Palestinernes president Mahmoud Abbas leder arbeidet med å planlegge praktbygget, som skal bygges i Surda, en forstad til Ramallah på Vestbredden.

Ifølge nettsidene til PECDAR (The Palestinian Economic Council for Development and Reconstruction) skal det i tillegg til palasset bygges et hus for presidentens administrasjon og vaktstyrker, samt to landingsplasser for helikoptre.

Totalt vil eiendommen være på 27.000 kvadratmeter, noe som tilsvarer fire fotballbaner.

Ifølge den britiske avisen Daily Express , har Abbas erklært prosjektet for en «nasjonal prioritet».

Palasset er beregnet å koste 13 millioner dollar, nesten 108 millioner kroner.

Ikke for Abbas

Etter at byggeplanene ble kjent, og publisert i israelske og internasjonale medier, har de palestinske myndighetene understreket at palasset ikke er ment som en personlig bolig for nåværende president.

– Beskyldninger om at palasset skal bygges som en privatbolig for Abbas er falske. Påstandene kommer fordi noen vil presse Abbas, sier representanter for palestinske myndigheter til det palestinske nyhetsbyrået Maan.

Ifølge myndighetene skal bygget fungere både som et hovedkvarter for det palestinske lederskapet, samt et sted der en kan ha mottakelser for internasjonale ledere.

På nettsidene til PEDCAR står det at bygget vil være selvfinansiert, men myndighetene understreker at det meste av utgiftene vil dekkes av internasjonale donasjoner – ikke av skattebetalerne.

gaza,palestinske,president,mahmoud abbas,presidentpalass,ramallah,vestbredden,pecdar