Seks drept i terrorangrep i London 

Fire dager før valget rystes britene igjen av et terrorangrep. Tre angripere rakk å drepe seks mennesker og såre over 50, før de selv ble drept av politiet.

Litt etter klokka 22 lørdag kveld fikk politiet i London melding om at en hvit varebil hadde pløyd ned fotgjengere påLondon Bridge, for deretter å fortsette til populære Borough Market like ved. Der hoppet tre menn ut av bilen og begynte å stikke ned folk rundt seg.

Store politistyrker kom raskt til stedet og skjøt og drepte de tre angriperne. Da var det gått 8 minutter siden alarmen gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På det nåværende tidspunkt mener vi at seks personer er døde i tillegg til de tre angriperne som ble skutt og drept av politiet, sier visepolitimester Mark Rowley, som også er leder for det britiske antiterrorpolitiet.

Kaotisk

I kaoset som oppsto i sentrum av London prioriterte politiet å få folk i sikkerhet. En rekke ambulanser ble sendt til stedet og 48 mennesker ble i løpet av de neste timene fraktet til fem ulike sykehus, blant dem en alvorlig såret politimann.

Flere sårede fikk også førstehjelp på et hotell i nærheten, der det ble opprettet et provisorisk skademottak.

Politiet har slått fast at det var snakk om et terrorangrep, men ingen gruppe hadde i morgentimene tatt på seg ansvaret. Identiteten til de tre angriperne er heller ikke kjent.

– De mistenkte hadde på seg det som lignet på vester med eksplosiver, men som senere viste seg å være falske, sier Rowley.

Krisemøte

StatsministerTheresa May ble raskt varslet og har innkalt til hastemøte i regjeringens krisekomité COBRA.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna områdene London Bridge og Borough Market, slik at nødetater og etterforskere får gjort jobben sin.

– Etterforskningen ledes av det britiske antiterrorpolitiet og vi ber alle som har relevante bilder eller video fra hendelsene om å laste det opp på våre nettsider, sier Rowley.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet har også besluttet å skjerpe beredskapen over hele Storbritannia fram mot valget 8. juni og ber folk være årvåkne og melde fra om de ser noe mistenkelig.

Reaksjoner

Utenriksdepartementet i Norge har ikke mottatt meldinger om at norske statsborgere var direkte involvert i hendelsene i London lørdag kveld, men ambassaden i London følger situasjonen fortløpende.

– Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiverKristin Enstad i UD til NTB.

Kort etter terrorangrepene begynte støtteerklæringene å komme inn fra alle kanter av verden.

Trump tvitret

– Mine tanker er med alle dem som er berørt av brutale #LondonBridge-angrep. Vi står sammen med folket i London, skrevNATOs generalsekretærJens StoltenbergTwitter.

USAs presidentDonald Trump var også raskt ute og gjentok først sitt krav om innreiseforbud for innbyggere fra seks muslimske land, noe som er stanset av domstolene i USA.

«Vi må være smarte, årvåkne og tøffe. Domstolene må gi oss tilbake rettighetene våre. Vi trenger innreiseforbud som et ekstra sikkerhetstiltak!, skrev Trump på Twitter.

Først en time senere kommenterte han terrorangrepet i London direkte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Uansett hva USA kan gjøre for å bistå i London og Storbritannia, så kommer vi til å være der. VI STÅR SAMMEN MED DERE. GUD VELSIGNE DERE!", tvitret han.