MYLDER: Colour Conference arra
...
MYLDER: Colour Conference arrangeres på flere steder i verden, og preger av lovsang, undervisning, fellesskap og kreative innslag. Foto: Hillsong
Norske kvinner valfarter til Wembley
Del
Over 190 norske kvinner besøker Hillsongs kvinnekonferanse, Colour Conference, denne uken.

10.000 kvinner fyller Wembley stadion. 1000 kvinner er på venteliste. Den årlige Colour Conference i London er en av de største og mest populære kristne konferansene i England. Og den er bare for kvinner.

Det globale menighetsnettverket Hillsong startet The Colour Your World Women's Conference (best kjent som Colour Conference) i 1997. Det var grunnlegger Brian Houstens kone Bobbie Housten som stod bak initiativet. Hun er vert for hver eneste konferanse, også den i London, og en egen i Kiev.

– Noe større

Les også: Ærlig lovsang

I Norge er det menighetsnettverket Intro som står for de fleste norske besøkerne. 100 kvinner reiser fra menigheten. Fra Salt i Bergen reiser det 20 kvinner, og fra OKS-nettverket i Oslo 30 kvinner. 40 kvinner tilknyttet Filadelfiakirken i Oslo er også i London.

– Vi reiser fordi vi ønsker å være en del av noe større. Her får vi inspirasjon, og vi blir utfordret, sier Brit Krogedal, leder av Intro Sisterhood i Norge.

Sisterhood er Hillsongs kvinnenettverk og står som arrangører av Colour Conference. I hvert land kan man opprette egne Sisterhood-arbeid. I Norge fins det slike arbeid i Intro, Oslo Kristne Senter og i Agape Ålesund.

Sisterhood

Under Sisterhood-samlingene tar menighetene opp temaer som berøer kvinner spesielt.

– Vi snakker blant annet om spiseforstyrrelser, overgrep, menneskeverd og menneskehandel. Vi ønsker å utruste damer til å bety en forskjell for andre, sier Krogedal.

Sisterhood ble startet i Intro med rundt 30 kvinner i 2009. I dag teller de 450.

Også i OKS Romerikskirken og Citykirken samles kvinner til såkalte Sisterhood-samlinger.

– Vi startet Sisterhood for to måneder siden. I fjor hadde vi den første organiserte reisen til Colour Conference. Da var vi i underkant av 30 kvinner som dro. I år blir vi omtrent like mange, sier Katrine Åleskjær.

Menn i dress

Selv om Colour Conference bare er for kvinner, er det mange menn i kulissene.

– Første gang vi var der ble vi skikkelig imponert. Menn i dress var sjåfører og møteverter. De enslige damene som var med hadde ikke opplevd sånne gentlemen på årevis. De følte seg elsket og verdifull, forteller Krogedal.

Colour Conference tiltrekker seg ikke bare kvinner fra menigheter som identifiserer seg med Hillsong, ifølge Krogedal.

– Her tiltrekkes kvinner fra alle mulige sammenhenger. Terskelen er lav og passer også for dem som ikke er så vant til å gå i kirken, sier hun.