Israels statsminister Benjamin
...
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. . Foto: AP / NTB scanpix
Netanyahu med kraftige advarsler til Assad under London-besøk
Del
Det syriske regimet er ikke lengre immun mot hevn fra Israel, advarte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu under et besøk til London torsdag.

– Assad er ikke lengre immun, hans regime er ikke lengre immunt. Hvis han skyter mot oss, vil vi knuse styrkene hans, sa Netanyahu under et arrangement organisert av tankesmia Policy Exchange i London.

Den israelske statsministeren kom med kraftige antydninger om at også Syria kan bli rammet av motangrep dersom iranske styrker i landet rammer Israel.

– Jeg tror en ny dagsorden må på plass, og Syria må forstå at Israel ikke vil tolerere at det iranske militæret forskanser seg i Syria mot Israel, sa Netanyahu.

– Konsekvensene er ikke kun rettet mot de iranske styrkene, men mot Assad-regimet i tillegg. Jeg mener det er noe han bør tenke veldig grundig på, sa han videre.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var torsdag på besøk hos Storbritannias statsminister Theresa May. Foto: AP / NTB scanpix
 

Israel har over lengre tid lovet å hindre sin hovedrival Iran fra å etablere seg fast i Syria, der Iran støtter Assads regjering.

Forrige måned gjennomførte Israel et omfattende angrep mot det de sa var iranske mål i Syria, noe som utløste frykt for en større konfrontasjon i Midtøsten.

Angrepet fulgte et rakettangrep Israel mener ble avfyrt av iranske soldater i Syria mot israelske soldater på Golanhøydene.

NTB-AFP

paywall