Flyktninger skal få tros- og livssynsinformasjon

Kulturdepartementet gir 372 000 kroner i tilskudd til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. Pengene går til et prosjekt for å gi tros- og livssynsinformasjon til flyktninger som ankommer Norge.

Dette opplyser regjeringen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland undstreker viktigheten av relgion.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I krisesituasjoner, som når du har reist fra de du er glad i og det du eier, kan religion være det eneste halmstrået du har å holde fast i. Religionen er for mange et holdepunkt i livet når kaos og destruktive krefter preger tilværelsen.

Hun påpeker at religiøse forhold også kan han vært en del av det menneskene faktisk har flyktet fra.

– Det er viktig at flyktningene kan få trygghet rundt utøvelsen av sin tro eller livssyn, eller trygghet til å endre eller frasi seg sin religion, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Tro og livssyn

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) representerer 14 ulike tros- og livssynssamfunn, religiøse og ikke-religiøse.

STL ønsker med prosjektet å kunne tilby relevant informasjon til flyktningene på ulike språk - og i hele mottaksapparatet.

– Det er nå det norske samfunnet settes på prøve, at vi kan vise raushet og respekt for valgene til enkeltmenneskene som kommer hit – og at de opplever den friheten vi har til å tro på det vi vil, som en verdi vi gjerne deler med alle, sier Hofstad Helleland.