SNAKKER UT: Ulf Ekman opplevde
...
SNAKKER UT: Ulf Ekman opplevde jomfru Marias ledelse i sin konvertering til den katolske kirke. Foto: Livets Ord
Jomfru Maria ledet Ekman til katolisismen
Del
Ulf Ekman har gjort pave Johannes Paul II til sin skytshelgen og prøver å be sin rosenkrans daglig.

I et intervju med den katolske avisen National Catholic Register i USA , forteller tidligere pastor i Livets Ord i Uppsala mer om sitt liv som nykonvertert katolikk.

I mars 2014 gikk han og kona på talerstolen i Livets Ord og fortalte at de hadde konvertert. Dette skapte mange reaksjoner og en mediestorm sjeldent viet kristne kretser.

Les også: Har Gud virkelig sagt?

Ekman skal 24-26 mars være en av talerne på en sommerkonferanse på det fransiskanske universitetet i Steubenville i Ohio i USA. Dagen etter starter Livets Ord sin Europakonferanse i Uppsala. For andre gang uten Ekman.

Marias hjelp

En av de klassiske innvendingene protestanter har til katolikker er dyrkelsen av jomfru Maria . Ekman er født 8. desember. Dette er datoen katolikkene feirer «den ubesmittede unnfangelse», som i korthet går utpå at Maria selv var født syndfri inn i verden av den hellige Anna. Avisen trekker frem dette poenget, og spør Ekman om han føler Vår Frue har hatt en moderlig hånd over hans konvertering.

– For meg og min kone var Maria det første «hinder» å komme over, om enn ikke det siste. Det var gjennom henne vi opplevde ledelse mot den katolske kirke, sier han.

I det drøye året Ekman har vært katolikk har han fått øynene opp for tidligere pave Johannes Paul II sitt arbeid. Ikke minst hans innsats for å få hevet jernteppet i Europa. Livets Ord har i mange år hatt et utstrakt misjonsarbeid i Øst-Europa og tidligere Sovjet-stater. 

Les også: Derfor ble Ekman ledet til katolisismen

– Gjennom dette arbeidet fikk jeg høre om pavens store innsats for å få slutt på kommunismen . Det gjorde meg spent og ydmyk. Beklageligvis «oppdaget» jeg ikke Johannes Paul før sent i hans levetid. Jeg har prøvd å bøte på dette ved å lese mye om og av ham og reise til steder som var viktige for ham. Ikke minst i Polen. Jeg tok faktisk Johannes Paul sitt navn i min konfirmasjon. I dag er han min skytshelgen, sier Ekman.

Johannes Paul II er den paven i det 20. århundre med det mest markante Maria-fokuset på sitt embete.

Bønn

Ekman forteller at tiden etter konverteringen har vært hektisk og tøff. Ikke mint mediedekningen har vært krevende. Han opplever at hans valg har skapt nysgjerrighet hos en del mennesker i hans krets. Enkelte har også konvertert. Selv bygger han og kona Birgitta videre på den daglige bibellesningen som de gjorde det mens de var i Livets Ord.

– Vi bruker også rosenkransen daglig, samt en katolsk bønnebok til våre morgenbønner. Litt etter litt bruker vi også mer tid på nattverdstilbedelsen, noe vi er blitt veldig glad i.

Ekteparet Ekman oppdaget mye nytt i sin nye kirke.

– Kirkens historie, autensitet, autoritet og sakramentale liv ble en stor, vakker og spennende oppdagelse. Det overveldet oss!

– Hvor ser du deg selv om ti år, spør avisen.

– Med Guds hjelp skulle jeg gjerne vært med i et innholdsrikt, katolsk miljø. Skrive, tale, undervise og preke Guds ord; at å elske Jesus er å elske Kirken.