Letemannskaper var mandag kveld i gang med å søke etter gutten som forsvant. Foto: Bjørn Brunvoll, Romsdals Budstikke / NTB scanpix

Politiet etterlyser savnet sjuåring internasjonalt

Politiet avhører moren til den sju år gamle gutten som forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag, men har ikke fått tak i guttens far. Moren er ikke siktet i saken.

Politiet har bedt om bistand fra Kripos og etterlyser sjuåringen nasjonalt og internasjonalt.

150 personer deltok natt til tirsdag i letingen etter gutten. Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk bistand fra Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, redningshunder og frivillige, skriverRomsdals Budstikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avhør

Gutten har bakgrunn fra Litauen. Han er under barnevernets tilsyn og hadde et kontrollert samvær med moren sin da han var i bowlinghallen mandag ettermiddag.

Klokka 16.28 ble politiet varslet om at han var savnet.

– Politiet holder alle muligheter åpne, også at gutten kan være ført bort fra stedet mot sin vilje, sier politiinspektør Ove Brudevold.

Moren har sittet i avhør siden mandag. Hun har ikke status som siktet.

– Vi er i ferd med å kontakte flere familiemedlemmer for å få informasjon, men har ikke klart å få kontakt med guttens far, sier pressevakt Alf Stormo i politiet til NTB. Politiet vet ikke hvor faren har oppholdt seg den siste tiden.

Videoopptak

Politiet har innhentet videobilder fra overvåkingskameraer, men de har foreløpig ikke gitt noe svar på hva som har skjedd.

Et tips om en gutt som passet til beskrivelsen på et fly fra Molde er sjekket ut. Mandag ble det også observert en tyskregistrert bil som kjørte på rødt lys i Øksendalstunnelen og bråsnudde.

– Den bilen har vi ikke funnet. Vi undersøker om den har noe med saken å gjøre, sier Stormo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han understreker at politiet ønsker å snakke med folk som var i og ved bowlinghallen mellom 15.30 og 16.30 mandag.

Litauen

Den savnede gutten er født i Litauen og har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, røde og hvite bowlingsko.

Det er andre gang på én uke at barn med bakgrunn fra Litauen forsvinner i Norge. Sist tirsdag ble en ni år gammel jente meldt savnet fra Stjørdal. Denne jenta bodde i fosterhjem. Hennes mor er nå etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha bortført henne.