Kronprinsessen til Bibelfestivalen

Kronprinsesse Mette-Marit vil være tilstede under åpningen av Bibelfestivalen i Oslo domkirke.

Bibelselskapets 200-årsjubileum markeres med en stor Bibelfestival i Oslo 26. - 29. mai. Under åpningen torsdag 26. mai kommer ogsåkronprinsesse Mette Marit.

– Vi i Bibelselskapet er svært takknemlig for at Kronprinsesse Mette-Marit kommer til vårt jubileum. Hennes besøk tydeliggjør det sterke forhold det norske kongehuset har til Bibelen og Bibelselskapet, sier generalsekretærIngeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En spesiell plass

Oslo domkirke har en spesiell plass i Bibelselskapets historie. 26. mai 1816 ble Bibelselskapet stiftet i det som den gang het Vår Frelsers kirke. Nøyaktig 200 år senere markeres starten på en stor markering av jubileet i Oslo.

Bibelselskapets representantskap, som består av delegater fra alle norske kirkesamfunn og kristne organisasjoner, skal avholde sitt årlige møte i domkirkens lokaler umiddelbart før åpningen av Bibelfestivalen.

Under Kronprinsessens besøk vil det være et kulturprogram som setter Bibelen inn i en historisk og aktuell sammenheng.

Tett program

Allerede før Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Oslo domkirke, vil Bibelfestivalen ha startet. Den innledes klokka 09.00 utenfor kirken. Da starter et såkalt «bibelmaraton».

Gjennom hele helgen skal Bibelen bli lest, fra perm til perm, i et studio som er plassert i Domkirkeparken.

Bibelmaraton er en del av det omfattende program som blant annet inneholder debattmøte med emnet «Er det plass for Bibelen i den offentlige samtale i 2016» på Litteraturhuset, humorshowet «Bibel & Babbel» på Latter og festforestillingen «Bibelen» med blant annet Hanne Krogh og Ole Paus i Oslo konserthus.