Vil fengsle voldtektssiktet asylsøker i fire uker

En 25 år gammel asylsøker fra et afrikansk land er mistenkt for tre voldtekter eller voldtektsforsøk i Bergen. Nå vil politiet varetektsfengsle mannen i fire uker.

Mannen blir fremstilt for fengsling lørdag, skriverBergensavisen.

– For tolv dager siden ble en kvinne voldtatt i Bergen sentrum, og vi knytter ham til denne saken, sier politiadvokat Inger Lise Høyland til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen ble pågrepet etter at han skal ha forsøkt å voldta en 24 år gammel kvinne på strekningen Torget og Fosswinckels gate i Bergen sentrum i 2.20-tiden fredag morgen.

Høyland vil ha mannen varetektsfengslet i fire uker på bakgrunn av gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse. Den siktede er asylsøker og har midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

Ifølge politiadvokaten var mannen også i fjor sommer arrestert for et voldtektsforsøk, men denne saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. Han er fortsatt siktet for legemsfornærmelse og seksuelt krenkende atferd.

– Felles for alle tre saker er at han går på kvinner i starten av 20-årene som beveger seg alene i sentrum nattestid, sier Høyland.

Politiet vil fremover se nærmere på om 25-åringen kan knyttes til flere uløste saker.