Hans Olav Syversen og Knut Arild Hareide. Arkivfoto.

KrF-topp roet gemyttene i Hordaland

Da Hordaland KrF møttes i helgen, skulle de behandle forslag om mistillit mot justisministeren og at asylbarna må hentes hjem. Etter at Hans-Olav Syversen hadde talt, var tonen langt mer moderat.

Den parlamentariske lederen var med partileder Knut Arild Hareide på årsmøtet i det som er Hareides fylkeslag.

Det var kommet forslag om at årsmøtet skulle vedta mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp), og at de skulle be regjeringen behandle sakene til de utsendte asylbarna på nytt, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at Syversen hadde talt, ble det første forslaget trukket, mens tittelen på det andre ble endret fra «Hent barna hjem» til «De utsendte barna må få ny vurdering».

– Vi gir justisministeren en ny sjanse. For oss er det viktig at han nå viser at vi kan ha tillit til ham. Dette handler om asylbarnas skjebne, og vi er opptatt av at de skal få rettferdighet, sier Beate Husa. Hun er nestleder i fylkeslaget og leder resolusjonskomiteen.

– Vi lyttet til vår ledelse, sier hun.

Også forslagsstiller Stian Lavik sier han ønsket mer oppmerksomhet til asylbarna enn til Anundsen. Derfor trakk han forslaget om mistillit.

– Det andre forslaget hadde et tydeligere fokus på barna. Jeg ønsket også at vi skulle samles om ett forslag.

Syversen selv understreker at han kom inn på asylsaken i sin tale, men at han ikke gikk inn på resolusjonsforslagene årsmøtet skulle behandle.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Trakk mistillitsforslag mot justisministerenHent barna hjem
Les også
Lang vei tilbake for utsendte barnefamilier
Les også
Afghanistan stanset tvangsretur – familie tilbake i Norge
Les også
Frp: Venstre og KrF kan glemme å hente hjem asylbarn
Les også
KrF krever ny vurdering av utsendte asylbarn