Prinsesse Madeleine, Sofia Hellqvist, prins Carl Philip og Jenni Ahlin under feiringen av Sveriges nasjonaldag på Skansen i Stockholm lørdag. En uke senere skal Hellqvist bli prinsesse og gift med prinsen. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix

Svenskene klare for prinsebryllup

Det meste er på plass før to dagers bryllupsfest for prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Det inkluderer spekulasjoner rundt brudekjoledesign, giftering, gjesteliste, bryllupskake og værmelding.

Det er ventet sol og varmt vær lørdag, så noe regn i brudesløret blir det neppe for nygifte Sofia når hun som nybakt prinsesse kommer ut av Slottskyrkan lørdag ettermiddag.

Allerede fredag kveld braker det løs med privat fest for spesielt inviterte. Gjestelista og sted for begivenheten er hemmelig, men ifølge avisa Expressen blir det fest og middag på Vaxholms kastell, en festning på Vaxholmen i skjærgården utenfor Stockholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da søstrene kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine giftet seg i henholdsvis 2010 og 2013, hadde de sine private fester på Drottningholms slott og på Grand Hôtel i Stockholm. Ved begge disse festene var det norske kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på gjestelista, og det er grunn til å tro at de er det denne gangen også.

Mye likt, noe hemmelig

Alle de tre barna til det svenske kongeparet valgte å gifte seg i juni, og opplegget for feiringene er noenlunde like. Lørdagens vielse finner sted i Slottskyrkan klokka 16.30. Gjestene vil ankomme fra klokka 15. Brudens far, Erik Hellqvist, følger datteren til alters, sammen med blomsterbarn, en av dem trolig kronprinsesseparets datter, prinsesse Estelle. Etter vielsen blir det kortesje gjennom sentrum, med påfølgende bryllupsmiddag i festsalen Vita Havet på Stockholm slott.

I tillegg til kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil dronning Sonja representere det norske kongehuset. Hun reiser til Stockholm sammen med dronning Margrethe av Danmark etter at de to har åpnet og feiret sin felles kunstutstilling i Baroniet Rosendal i Hardanger fredag.

I forkant av bryllupet har det vært spekulasjoner rundt hvilken designer som skal stå for brudekjolen og om den vil dekke Hellqvists tatovering mellom skulderbladene. Kronprinsesse Victoria giftet seg i brudekjole fra svenske Pär Engsheden, mens prinsesse Madeleine valgte kjole fra Valentino da hun giftet seg.

Ellers kunne Aftonbladet torsdag avsløre at prins Carl Philip selv har stått for designen av gifteringen. Prinsen driver et designselskap med kameraten Oscar Kylberg og har blant annet designet for Gustavsbergs porselensfabrikk og danske Stelton.

Til sydhavsøy ?

Etter lørdagens feiring skal paret på lang bryllupsreise, og der er destinasjonen hemmelig. Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson tror kanskje turtelduene lar seg inspirere av norske kolleger:

– Jeg tror de kommer til å anstrenge seg til det ytterste for å ikke bli oppdaget, så jeg vil tippe på en sydhavsøy og at de kanskje til og med starter reisen i New York, som Mette-Marit og Haakon gjorde.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var for øvrig på Bora Bora sør i Stillehavet, mens prinsesse Madeleine og Chris O'Neill gjorde som britiske prins William og Kate og valgte North Island i Seychellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fakta om Sofia Hellqvist

* Født 6. desember 1984 i Täby, vokst opp i Älvdalen i Dalarna.

* Har blant annet studert regnskap i New York, utdannet yogainstruktur og arbeidet som frivillig i Ghana.

* Har vært modell og ble kåret til Miss Slitz i 2004.

* Har deltatt i dokusåpen «Paradise hotel» 2005

* Etter at hun ble sammen med prinsen ble tidligere upubliserte toppløsbilder av henne fra magasinet Slitz spredt.

* I 2010 var hun med og grunnla organisasjonen Project Playground som hjelper trengende barn og ungdommer i townships utenfor Cape Town i Sør-Afrika

*Forlovet med prins Carl Philip av Sverige 27. juni 2014

Kilde: TT

NTB

Les også
Svensk prinsebryllup: – Vi begynner å bli nervøseFakta om Prins Carl Philip
Les også
Tankevekker for kong Harald i Alaska
Les også
Mange ville se kongen i Seattle
Les også
Kong Harald: – Freden er ingen selvfølge
Les også
Storbritannia har fått en ny Diana