KONFIRMASJONSDANS: I Nesna kirke i Nordland rappet prest Finn Rindahl bibelhistorien til 90-tallslåten «Macarena» mens konfirmantene danset de tilhørende bevegelsene. Foto: Hans Petter Sørensen

Konfirmasjonsvideoer tar nettet med storm

Bibel-Macarena og rørende forbønn sprer seg raskt på nett. – Ikke nok til å endre folks holdninger til konfirmasjon, mener sosiale medier-ekspert.

I Den norske kirke varierer konfirmasjonspraksisen fra sted til sted. Noen prester velger tradisjonelle konfirmasjonsgudstjenester, mens andre velger å krydre opplegget for både konfirmanter og deres familier på den store dagen.

Flere videoer som er blitt lagt ut på Facebook denne måneden, er gode eksempler på det siste.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prester får skryt

En konfirmasjonsvideo som har tatt sosiale medier med storm de siste ukene, er snutten som Hanne Gro Dalene fra Porsgrunn valgte å dele på sin Facebook-profil. Klippet, som du kan se øverst på siden, viser Dalenes funksjonshemmede sønn Robert (15)

På vei bort til alteret snur Robert og setter seg ned på kirkegulvet. I stedet for å stå ved sin post, setter presten og kateketen seg ned ved siden av ham og ber for konfirmanten der han sitter.

Videoen er sett av 90.000 Facebook-brukere og delt mer enn 450 ganger.

– Det ble en flott opplevelse, skriver Roberts mor på sin Facebook-side.

I kommentarfeltet under videoen hylles prestene.

«Bra taklet av prestene», er det én som skriver.

«For noen herlige prester som skjønner situasjonen», skriver en annen.

Konfirmantene danser

En video tatt under en konfirmasjonsgudstjeneste i Nesna kirke i Nordland, viser prest Finn Rindahl på alteret med en mikrofon i hånden. Fra lydanlegget høres rytmene til duoen Los del Rios listetopp «Macarena» fra 1994. Konfirmantene står i midtgangen og danser de tilhørende bevegelsene:

Artikkelen fortsetter under annonsen.