VALGKAMP: Sten Sørensen (KrF) og Kjell Henning Bjørnestad (PDK) kjemper om de samme velgerne i Lyngdal.

Kjendiskamp om kristne stemmer

På privaten får Kjell-Elvis låne båten til pastor Sten Sørensen. Men i lokalpolitikken i Lyngdal må han seile sin egen sjø.

De er velkjent i Kristen-Norge på hver sine felt - Sten Sørensen som mangeårig pastor og bibellærer, Kjell Henning Bjørnestad som berømt og prisvinnende Elvis-imitator.

Nå står de på topp for hver sine valglister i hjemkommunen Lyngdal i Vest-Agder. På privaten er de venner og Bjørnestad har i sommer fått låne Sørensens båt. Men de neste ukene skal de kjempe om noen av de samme velgerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Jakten på den kristne politikken

De møtes over en kopp kaffe i Kjell-Elvis sin stamkafé og -bakeri i Lyngdal sentrum.

Sørensen har som ambisjon å bli ordfører for Kristelig Folkeparti, som hadde makten for åtte år siden. Det var før avsky for eiendomsskatt fikk folk til å stemme Høyre.

Bjørnestad håper på å dra i havn et mandat i kommunestyret for det nyoppstartede lokallaget av Partiet De Kristne (PDK).

Fyrtårnet PDK

Kjell Henning Bjørnestad, du som er Elvis-imitator, hvorfor kaster du deg inn i politikken?

– Jeg føler som kristen at det er min plikt å bidra til å ta vare på arven Gud har gitt oss, så vi fortsatt kan ha velsignelse og velferd i landet, sier Bjørnestad.

Ved sist kommunevalg stilte han som listefyll på 14. plass på Demokratenes liste, for hans gode venn, Vidar Kleppe. Men det er først nå han blir politisk aktiv.

– Hvorfor Partiet De Kristne?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Fordi de gjerne vil være et fyrtårn og retningsviser for det Bibelens ord sier. De skal ikke ødelegge for alle andre, men være med på å justere dem. Men selvsagt håper vi på innflytelse til å endre ulike lover, sier Bjørnestad, aka Kjell-Elvis.

Her synger Kjell-Elvis «In the ghetto», eksklusivt for Dagens lesere: