Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og biskop emeritus Gunnar Stålsett i Vatikanet, på vei inn til audiens hos paven. Elevstuen deltok på treårsmarkeringen av pave Frans' pavebrev Laudato Si'; som omhandler verdens klima- og miljøutfordringer. Foto: Jon Berg / NTB scanpix

Elvestuen takket paven for etisk lederskap i klimaspørsmålet

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) takket pave Frans for hans etiske lederskap da de møttes under en klimakonferanse i Vatikanet.

Konferansen, som pågikk torsdag og fredag, er treårsmarkeringen av pave Frans' pavebrev Laudato Si'. Ideen handler om at ansvaret for skaperverket også innebærer ansvar for regnskog, natur og klima.

– Det var spesielt å møte paven. Jeg formidlet ønsket om å samarbeide om regnskogbevaring med mål om å skape et interreligiøst initiativ for regnskog, sier Elvestuen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klimaministeren ledet også et panel under konferansen, som hadde rundt 300 deltakere, deriblant politikere, religiøse ledere og forskningsinstitusjoner. Partene diskuterte klimamålene for de neste to årene, som forsterking av Parisavtalen og at mange nok land når sine nasjonale klimamål.

– Dette er en diskusjon om hva som er viktig, og hvor avgjørende de neste to årene vil bli, sier statsråden.

Konferansen i Vatikanet er en av opptaktene til den store klimakonferansen COP24, som går av stabelen i polske Katowice i desember. Her skal verdens ledere vedta en regelbok for oppfølging av Parisavtalen.

Les også
MDG vil forby all engangsplast
Les også
Paven kaller klimafornektere dumme – siterer Bibelen
Les også
Paven i filosofidiskusjon med astronautene på ISS
Les også
Her er biskopens kjøttfrie meny
Les også
Spennende, men tendensiøst om paven