Prost i Lofoten Ann-Helen Fjel
...
Prost i Lofoten Ann-Helen Fjeldstad Jusnes er ansatt som biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Foto: Kirken.no
Ann-Helen Fjeldstad Jusnes ny biskop
Del
Kirkerådet ansatte onsdag kveld Ann-Helen Fjeldstad Jusnes (59) som ny biskop i Sør-Hålogaland.

Det opplyser Den norske kirke på kirken.no

Ansettelsen av ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme skjedde på Kirkerådets møte i Bodø, og Jusnes fikk samtlige 15 stemmer i rådet.

Valget sto mellom de tre kandidatene som hadde størst oppslutning i den rådgivende kirkelige avstemningen:

Prost i Lofoten Ann-Helen Fjeldstad Jusnes (59), ordfører i Hamarøy Rolf Steffensen (56) og bymisjonsprest i Oslo Kari Veiteberg (54).

Tidligere ordfører

Den nye kirkelederen i Nordland er fra Hadeland på Østlandet, men hun har hatt nesten hele sitt presteliv i Sør-Hålogaland. I flere år var hun Ap-ordfører i Flakstad kommune.

Hun har vært prost i Lofoten prosti i Sør-Hålogaland siden 2007, før det sogneprest i Flakstad og kapellan i Vinger i Hamar bispedømme.

Ann-Helen Fjeldstad Jusnes har også vært leder i Norsk Kvinnelig teologforening, styreleder i Nord-Norges Diakonistiftelse og medlem av sentralstyret og fagutvalget for proster i

Fjeldstad Jusnes var en av fem kandidater som Sør-Hålogaland bispedømme nominerte til å etterfølge biskop Tor B. Jørgensen.

Bispenominasjonen i Sør-Hålogaland  

biskop-sør-hålogaland,innenriks,nyheter,politikk,norge,Riksnyheter,nordland,sør-hålogaland,biskop,ann-helen fjeldstad jusnes,tor b. jørgensen