Bilder av Liu Xiaobo og hans k
...
Bilder av Liu Xiaobo og hans kone under en demonstrasjon utenfor Beijing-regjeringens kontorer i Hongkong i juni. Foto: AP/NTB scanpix
Kinesiske myndigheter fjerner hyllester til Liu på nettet
Del
Minneord og hyllester til nobelprisvinner Liu Xiaobo fjernes fra sosiale medier i Kina av landets sensurmyndigheter.

Internett i Kina er strengt kontrollert, og minneord for avdøde Liu er nå tydeligvis satt på listen over ting som blir slettet.

LES: Liu Xiaobo er død

Både navnet hans og initialene er blokkert på det sosiale mediet Weibo, som minner om Twitter, skriver nyhetsbyrået AFP.

Én bruker nøyde seg med å poste RIP – forkortelsen for "rest in peace" – uten å nevne Lius navn. Men selv dette var for mye for sensurmyndighetene, og brukeren fikk beskjed om at posten var slettet fordi den brøt med gjeldende lover og reguleringer.

Emojier som forestiller levende lys, blir også slettet. Weibo-brukere med stasjonære PC-er kan ikke lenger finne levende lys på listen over emojier, og i tillegg er det kinesiske ordet for stearinlys blokkert.

Demokratiforkjemperen Liu Xiaobo ble svært lite omtalt i mediene i Kina, og mange kinesere vet ikke hvem han var. Noen statlige medier har opplyst at Liu er død, men mange andre medier har valgt å ikke omtale dødsfallet.

kina-liu-internett-sensur,utenriks,nyheter,politikk,IT og telekom,asia,kina,liu xiaobo,dødsfall,sykdom,død,nobels fredspris,fredsprisvinner