Ansatte i Google er svært misf
...
Ansatte i Google er svært misfornøyd med at selskapet angivelig utvikler en søkemotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll. Foto: AP/NTB scanpix
Google-ansatte protesterer mot ny søkemotor tilpasset Kina
Del
Flere hundre ansatte hos Google har undertegnet et brev der de protesterer mot angivelige planer om å utvikle en søkemotor tilpasset Kinas ønske om sensur.

De ansatte ønsker mer åpenhet i selskapet så de kan forstå de moralske konsekvensene av det arbeidet de utfører, skriver The New York Times .

Avisen har fått en kopi av brevet som 1.400 ansatte har undertegnet. Det sirkulerer i interne kommunikasjonskanaler i Google. I brevet heter det at utviklingen av en søkemotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll reiser moralske og etiske spørsmål.

– Slik det er i dag, har vi ikke tilstrekkelig informasjon til å fatte etisk begrunnede beslutninger om det arbeidet vi gjør, og de prosjekter vi deltar i, og det arbeidsforholdet vi har til Google, heter det i brevet.

Google trakk sin søkemotor fra det kinesiske marked for åtte år siden på grunn av sensur og hacking. Det nye prosjektet er allerede omtalt i flere medier og går under «Dragonfly». Googles ledelse har ikke kommentert oppslagene.

paywall
paywall
paywall
paywall