FAMILIE: – Dette er flyktninger. Da skal man tillegge familiens situasjon ekstra stor vekt og det skal være enkelt å gjenforenes, sier advokatfullmektig Robina Hussain.

– UDI har ikke informert Kibatu godt nok

– UDI plikter å fjøre folk kjent med rettighetene sine. Det har de ikke gjort, sier Kibatus advokatfullmektig Robina Hussain.

Hussain er kritisk til behandlingen saken har fått hos UDI.

– Han visste ikke at han hadde rett på familiegjenforning, sier advokatfullmektig Robina Hussain i Advokatfirmaet Suleimann & co.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er flyktninger. Da skal man tillegge familiens situasjon ekstra stor vekt og det skal være enkelt å gjenforenes, ifølge Flyktningkonvensjonen, sier Hussein.

Vedtaket om livsvarig utvisning er et uforholdmessig tiltak overfor Kibatu og hans nærmeste familie, mener Hussain.

– Det vil innebære en varig familiesplittelse, skriver hun i klagen til UDI.

– Det er et uforholdsmessig tiltak å idømme ham fengselsstraff og varig innreiseforbud.

– Hvorfor oppgav ikke Kibatu at han hadde opphold i Italia?

– I den situasjonen han befant seg i, kan være flere årsaker. Han kan ha trodd at det ikke hadde betydning og han kan ha trodd at han hadde krav på å behandle søknader her. Det kan også være at han har fått dårlige råd om hva han skal si. Men han har spilt med åpne kort og erkjente at han hadde opphold i Italia med en gang han ble konfrontert med det.

Etter at klagen på vedtaket om varig utvisning er ferdigbehandlet, vil advokatfullmektig Hussain sende inn søknad om familiegjenforening.