Hettegenser: Erling Ekroll har ledet Søndagsskolen i Norge i 12 år. Nå får hettegenseren ny logo.

Søndagsskolegeneral blir KRIK-leder

Erling Ekroll (41) har ledet Søndagsskolen Norge i 12 år. Fra 1. august skal han ta over som daglig leder i Kristent Idrettskontakt (KRIK).

– Som idrettsentusiast og med en brann for å gi unge mennesker et personlig forhold til Jesus er dette drømmejobben for meg, sier påtroppende daglig leder Erling Ekroll til KRIK.no.

I løpet av 12 år i Søndagsskolen Norge skal Ekroll ha fått utrettet mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hans innsats har vært avgjørende, og han har fått utrettet mye på 12 år. Erling Ekroll har veldig flink til å inspirere, dra med seg andre og til å tenke nytt. Han har brent for visjonen Jesus til barna, sier leder for landsstyret Sebjørg Marie Jordheim i en pressemelding.

Hun mener KRIK er heldig som får Ekroll i sjefsstolen.

Sprell Levende

Ekroll ledet lanseringen av Sprell Levende i 2006. Dette er Søndagsskolen sitt trosopplæringskonsept. I 2011 ble Tårnagentene produsert og sendt på NRK Super.

I 2012 ble Sprell Levende også lansert i Sverige og Finland. Ekroll fikk oppleve markeringen av Søndagsskolens 125-års jubileum i fjor før han meldte sin avgang.

Ekroll er utdannet prest fra Menighetsfakultetet og har en master i ledelse fra Handelshøgskolen BI.

– Erling har et tydelig Jesus-fokus og er opptatt av å videreføre KRIK sin tverrkirkelige profil. Hans utviklingskraft og erfaring som leder gjør han til den rette til å videreføre KRIK-arbeidet, sier styreleder i KRIK, Lars Kristian Wennesland Øren.

Fra 1 til 11.000

KRIK ble stiftet i av presten Kjell Markset i 1981 og har frem til nylig blitt ledet av Markset.

Rune Bratseth, Ole Kristian Furuseth og Anders Rambekk er noen av idrettsprofilene som har vært ambassadører for KRIK. Ved 25-årsjubileet i 2006 talte KRIK 11.000 medlemmer i Norge. Organisasjonen består i dag av 15 heltidsansatte, 4 deltidsansatte og 13 distriktsmedarbeidere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– KRIK gir unge mennesker et fellesskap med idrettsglede og Jesus i sentrum. KRIK formidler både Skaperens glede over sitt skaperverk og gleden vi kan finne i skaperverket. Sammen med mange gode medarbeidere i KRIK ser jeg frem til å være med å videreutvikle KRIK, sier Ekroll.

Les også
Ny generalsekretær i Søndagsskolen