Avslo invitasjon til debatt

Anne Christiansen var med å grunnlegge Jesus Revolution, men avslo invitasjonen til debatt med kritikeren Rut Helen Gjævert på Protestfestivalen i Kristiansand.

I kveld er det debattmøte på den årlige protestfestivalen, der temaet er om man skal fornekte seg selv for å leve som Jesus, eller følge sin egen frie vilje for ikke å miste seg selv.

Gjennom VGTV-serien«Fre­lst» beskrevGjævert hvordan hun som medlem avJesus Revolution «mistet seg selv».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det hang sammen med læren vi fikk og måten vi praktiserte den på. Vi ble fortalt at Guds rike skulle settes først og alltid skulle ha prioritet i hvordan vi levde, tenkte og følte. Jeg opplevde at hva jeg selv ville ikke var særlig viktig, har hun tidligere sagt til Dagen.

– Hadde ikke tid

Men grunnlegger av bevegelsen som Gjævert kritiserte avslo invitasjonen til debatt.

Anne Christiansen svarte at hun ikke hadde tid. Det tok også lang tid før hun svarte, sier festivallederSvein Inge Olsen.

Christiansen har ikke besvart Dagens henvendelser. Hun opplyser at hun er på reise i Latin-Amerika. Gjævert har ikke ønsket å kommentere avslaget på invitasjonen.

Selv om Christiansen ikke stiller, er det et sterkt panel som skal debattere i Kristiansand. Blant annet skal hun debattere medAnders Torp, pastorsønnen som brøt med troen og faren.Andreas Hegertun, pastor i ­Filadelfiakirken i Oslo, deltar også i debatten. Henrik Wikström fra Agricola­rörelsen i Helsingfors skal innlede ­debatten.