Brann i en militærleir på Faj
...
Brann i en militærleir på Faj Attan-fjellet utenfor Sana mandag. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix
Over 540 drept i Jemen
Del
Flere enn 540 mennesker er drept i Jemen siden 19. mars, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Mange av dem er barn, sier UNICEF.

I det samme tidsrommet ble 1.700 mennesker såret, ifølge WHO.

UNICEF sier at minst 74 barn er drept og 44 såret siden Saudi-Arabia startet luftangrep mot Houthi-militsen i det fattige landet 23. mars, men understreker at anslaget er forsiktig.

– Barn betaler en utålelig pris for denne konflikten. De drepes, lemlestes og tvinges til å flykte hjemmefra. Deres helse er i fare, og deres utdanning avbrutt, sier UNICEFs Jemen-representant Julien Harneis.

Sender nødhjelp

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) skal sende to fly med til sammen 48 tonn nødhjelp til landet de neste dagene.

Nødhjelpsleveransen har blitt forsinket, blant annet på grunn av forhandlinger med Saudi-Arabia, som i mars innledet omfattende luftangrep mot Houthi-militsen.

Det første flyet reiser til Jemen onsdag med 16 tonn nødhjelp om bord. Det andre flyet, som blant annet skal frakte medisinsk utstyr, telt og strømaggregater, reiser torsdag.

Begge flyene er klarert med Saudi-Arabia, men ICRC jobber fortsatt med å få til en avtale om å sende en båt med kirurger til landet, for å bistå Leger Uten Grensers arbeid i havnebyen Aden.

Røde Kors flyr inn nødhjelp til Jemen  

Nye sammenstøt

Tirsdag var det nye sammenstøt mellom tilhengere av landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi og Houthi-militsen. 18 mennesker mistet livet.

Over 100.000 mennesker er drevet på flukt internt i landet som følge av kampene i landet, opplyser FN. De siste ukenes voldshandlinger forverrer en allerede prekær situasjon for barna i et av regionens fattigste land, advarer UNICEF.

– Disse barna bør umiddelbart respekteres og beskyttes av alle parter i konflikten, i tråd med internasjonal humanitær rett, sier Julien i en pressemelding mandag kveld.

 

saudi-arabia,røde kors,unicef,luftangrep,jemen-nødhjelp,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,bistand,midtøsten,jemen