Tilbyr historiekurs til FN-ansatte i Israel

For å imøtegå det han kaller en «historisk mangel på kunnskap», vil Netanyahu nå arrangere et foredrag om jødisk historie for alle FN-ansatte i Israel.

Forrige måned vedtok FN-organisasjonenUNESCO en resolusjon som benekter at det finnes en jødisk tilknytning tilJerusalem.

Tempelberget betegnes utelukkende med de arabiske navnene al-Aqsa-moskeen eller Haram al-Sharif.Området ved Vestmuren kalles for Buraqplassen, oppkalt etter fabeldyret som skal ha fraktet Muhammed til Himmelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:UNESCO fabler om Vestmuren

StatsministerBenjamin Netanyahu sier han ble sjokkert over vedtaket som fokuserer på mytologiske fortellinger fremfor arkeologiske og historiske funn.

– Sjokkerende

– Det var sjokkerende å høre om vedtaket som benekter at det er en jødisk tilknytning tilTempelberget, vårt helligste sted. Det er vanskelig å forstå at en organisasjon som har som oppgave å bevare historien, kan se bort fra denne forbindelsen, som går flere tusen år tilbake, sier Netanyahu i en uttalelse gjengitt iThe Jerusalem Post.

Som et svar på resolusjonen vil han personlig arrangere et minikurs på statsministerkontoret. Her vil en ledende ekspert på jødisk historie holde foredrag for FN-ansatte iIsrael. Ifølge Netanyahu vil også diplomater fra en rekke land bli invitert.

LES:Israel stod stille i to minutter

Det ble ikke gitt noen informasjon om nøyaktig når historiekurset vil finne sted, eller om hvem som er på deltakerlisten.

Benjamin Netanyahu er kjent for sin historie-interesse. Hans avdøde far, Benzion Netanyahu, var professor i jødisk historie, med spansk-jødisk historie som spesialfelt.