En israelsk soldat holder vakt ved et rakettskjoldbatteri på Golanhøydene tidligere denne måneden. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix

Raketter fra Syria traff Golanhøydene

To raketter avfyrt fra Syria, landet tirsdag på den israelske delen av Golanhøydene. Israels hær evakuerer folk fra skisenteret på Hermonfjellet.

Angrepet skjedde ni dager etter at et israelsk luftangrep inne i Syria drepte en iransk general og seks militskrigere fra den libanesiske Hizbollah-bevegelsen.

Israel har skutt tilbake etter angrepet tirsdag, ifølge en israelsk sikkerhetskilde AFP har snakket med. Det er foreløpig ikke kjent hvem som avfyrte rakettene mot den israelske delen av Golanhøydene, men det er ikke meldt om skader.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Hizbollah og Irans revolusjonsgarde har varslet at de vil hevne det israelske luftangrepet 18. januar.

Hæren har beordret at det israelske vintersportsanlegget på Hermonfjellet skal evakueres. Skisenteret ligger bare noen få kilometer unna grensen som ble tegnet opp i våpenhvileavtalen mellom Syria og Israel for over 30 år siden.

Golanhøydene ble okkupert under seksdagerskrigen i 1967 og annektert av Israel i 1981.

I løpet av den snart fire år lange krigen i Syria har raketter og granater rammet den israelske delen av Golan en rekke ganger. Israel mener at noen av angrepene har vært rettet mot israelske soldater og har satt opp et Iron Dome-rakettforsvarssystem i området.

Les også
Obama og Kerry vil ikke møte Netanyahu i USA
Les også
Mossad og Netanyahu uenige om Iran-sanksjoner
Les også
Anklager Israel for grensekrenkingGolan-uro
Les også
Hizbollah-leders sønn drept i israelsk angrep
Les også
Gammel palestinavenn på besøk i Israel