Palestinske fanger i Israel har avsluttet sultestreik

Flere hundre palestinske fanger i israelske fengsler har avsluttet en 40 dager lang sultestreik.

Sultestreiken ble avsluttet lørdag morgen, opplyser en talsperson for det israelske fengselsvesenet. De palestinske fangenes forening bekrefter at protesten er over.

Årsaken skal være at Israel, Røde Kors og Den palestinske selvstyremyndigheten ble enige om at fangene skal få flere besøk av familiene sine. Avtalen innebærer ett ekstra besøk per måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hundrevis av palestinske fanger har deltatt i sultestreiken i protest mot soningsforholdene. Initiativet til protesten kom fraFatah-lederenMarwan Barghouti, som selv soner fem livstidsdommer i Israel.

Barghouti er dømt for å ha beordret angrep mot israelske sivile. Selv fastholder han at han kun har vært en politisk leder.

Israel sa i begynnelsen av mai at 300 av fangene hadde avsluttet sultestreiken, noe som ble tilbakevist av palestinske myndigheter. På dette tidspunktet deltok over tusen fanger i protesten.

Det sitter for tiden 6.500 palestinere i israelsk fangenskap, 300 av dem mindreårige og 13 av dem representanter i palestinernes lovgivende forsamling.