Israelsk flagg.

Palestiner dømt for drap på tre israelske tenåringer

En militærdomstol i Israel dømte tirsdag en palestinsk mann som var tiltalt for å stå bak bortføringen og drapet på tre israelske tenåringer i juni fjor, til 75 års fengsel.

Hossam Qawasme ble også dømt til å betale 250.000 shekel, tilsvarende rundt 480.000 kroner, i oppreisning til hver av de tre ofrenes familier av militærdomstolen Ofer nær Ramallah på Vestbredden.

Qawasme var tiltalt for å ha organisert og finansiert bortføringen av de israelske tenåringene 12. juni i fjor. Drapet utløste flere voldelige hendelser,

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gazakrigen sommeren 2014

8. juli 2014 innledet Israel det som på norsk har blitt kalt Operasjon beskyttende knivsegg på Gazastripen.

Som ved de foregående krigene var den umiddelbare foranledningen økning i raketter avfyrt fra Gaza mot sivilbefolkningen i Israel. Men slik tilfellet gjerne er i slike situasjoner, er strid om historien en del av konflikten.

Kort tid før operasjonen ble innledet, ble tre jødiske tenåringer kidnappet og drept. Nå er altså en palestinsk mann dømt til tre livstidsdommer for drapene.

– Tiltalte er dømt for de mest alvorlige lovbruddene, det kaldblodige og forferdelige drapet på tre unge mennesker som var på vei hjem til familiene sine, heter det i rettsdokumentene.

– Som et resultat av handlingene vil tiltalte sone tre livstidsdommer. Han vil bli fjernet fra samfunnet og tilbringe resten av livet sitt i fengsel, står det videre.

De to andre som Israel mener var med på drapene, Amer Abu Eisha og Marwan Qawasme, ble begge skutt og drept i en skuddutveksling med den israelske hæren i Hebron på Vestbredden i september i fjor.

Les også
Israels president imot Netanyahus straffetiltak
Les også
Israel pågrep IS-sympatisører på Vestbredden
Les også
Blodig sommer i Gaza