Nye tunneler uroer FN-sjefen

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, sier han er dypt bekymret over nylige uttalelser fra Hamas om at bygging av nye angreps-tunneler fortsetter.

– Slike uttalelser og handlinger setter gjenoppbyggingen av Gaza i fare. De rammer også de humanitære anstrengelsene som støttes av det internasjonale samfunnet og av palestinske og israelske myndigheter, sier Ban Ki-moon ifølgeThe Times of Israel. Han mener Hamas ødelegger for sivilbefolkningen i Gaza.

«Helter»

Hamas-lederen Ismail Hanieyeh sa før helgen at «helter» fra terrororganisasjonen uten stans graver nye tunneler som skal brukes for å angripe Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen tror at rolige perioder, når lyden av kanonene har stilnet, skal benyttes til hvile. Men al-Qassam-brigadene fortsetter med trening og forberedelser, sa Haniyeh ifølge israelske medier.

ISRAELKOMMENTAR:Dobbeltmoral i møte med terror

Ezzedine al-Qassam-brigadene er den militære fløyen til Hamas.

– Øst for Gaza by graver heltene tunneler og vest i byen eksperimenteres det med raketter hver dag, sa Haniyeh.

Begravelse

Uttalelsene kom i forbindelse med begravelsen til sju Hamas-medlemmer. Disse mistet livet da en tunnel som var bygd for kamper mot Israel, kollapset forrige uke, ifølge den islamistiske bevegelsen.

Ezzedine al-Qassam-brigadene, sa i en uttalelse torsdag at fire Hamas-medlemmer klarte å rømme etter at tunnelen kollapset. Hendelsen skjedde etter flere dager med regnvær.

LES:– Sikkerhetsgjerdet må ferdigstilles

Al-Qassam-brigadene sier at sju «martyrer» ble drept «mens de skulle forberede seg på å kjempe mot fienden».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innbyggere i moshaven Pri Gan, like ved grensen til Gaza, sier til The Times og Israel, at en tunnell fra Gaza til Israel nå er så nær at de kan kjenne gulvene riste på grunn av byggearbeidene.