Statsminister Benjamin Netanyahu beklager Israels drap på en FN-soldat i Sør-Libanon, men anklager UNIFIL-styrken for selv å ha bidratt til trefningen der den spanske 36-åringen ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix

Netanyahu hardt ut mot UNIFIL

Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon, få dager etter at en av soldatene i styrken ble drept i et israelsk angrep.

I en telefonsamtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon beklaget Netanyahu drapet på den 36 år gamle spanske korporalen, men anklager samtidig UNIFIL-styrken for å lukke øynene for våpenleveranser til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.

– UNIFIL rapporterer ikke om våpen som blir smuglet inn i Sør-Libanon, sa Netanyahu under telefonsamtalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anklager Iran

Netanyahu hevdet videre at det var Hizbollahs støttespiller Iran som hadde skylden for trefningen der den spanske FN-soldaten og to israelske soldater ble drept.

– Verdenssamfunnet har hittil ikke rettet noen anklagende finger mot Iran, som sto bak angrepet mot grensa vår i nord, sa den israelske statsministeren.

Spania har krevd full gransking av hendelsen der den 36 år gamle spanske korporalen ble drept i onsdagens israelske angrep mot Sør-Libanon.

Hevnangrep

Det israelske angrepet kom etter at to israelske soldater kort tid i forveien ble drept i et granatangrep mot en israelsk militærkolonne i Shebaa-gårdene, et område på Golanhøydene som har vært en del av Israel siden 1967.

Hizbollah-militsen tok på seg ansvaret for dette angrepet og sa at det var hevn for et israelsk angrep som kostet fem av deres soldater livet på syrisk side av grensa tidligere i måneden.

Les også
Egyptisk domstol forbyr Hamas' væpnede fløy
Les også
– Ønsker ikke krig, men frykter ikke Israel
Les også
IS hevder å stå bak angrep i Sinai
Les også
Hizbollah-angrep mot israelske soldater
Les også
Raketter fra Syria traff Golanhøydene