LOBBY: Ny Knesset-lobby etablert for å få muslimer, kristne og andre minoriteter til å gjøre tjeneste i IDF. Bildet: Fra etablering i Knesset.

Lobby ber muslimer og kristne gå inn i hæren

En ny Knesset-lobby oppmuntrer israelske muslimer, kristne og andre minoriteter å gå inn i Den israelske hær (IDF).

I kjølvannet av terrorbølgen og arabiske opptøyer i Israel er det etablert en lobby i Knesset som skal oppmuntre ungdom fra minoritetsgrupper til å gjøre tjeneste i IDF.

Bak står organisasjonen «Im Tirtzu», flere Knesset-representanter og den greskortodokse presten Gabriel Naddaf fra Nasaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En ære

– I disse dager mens Midtøsten er i ferd med å drukne i blod, og våre kristne brødre og søster og andre minoritetsgrupper slaktes ned, framstår landet Israel som en fornuftens øy i Midtøsten. Å tjenestegjøre i sikkerhetsstyrkene er en ære langt mer enn en plikt, sier leder for Det kristne IDF-forumet, fader Gabriel Naddaf.

Beduinen Mohammad Kaabia er en varm talsmann for å gjøre militærtjeneste i Israel.

– Til alles beste

– Hjemme vet min familie og min landsby godt hvorfor jeg valgte å gå inn i IDF. Men for andre er dette ikke selvsagt, og jeg blir hele tiden spurt hva jeg tjener på det. Hvorfor skulle jeg gå inn i IDF frivillig når jeg ikke må, sier Mohammad Kaabia. Han er med i en gruppe som arbeider for å få beduiner til å gå inn i hæren.

– Jeg må bare smile og svarer at det ikke handler om hva jeg får ut av det, men heller om hva alle sammen, hele samfunnet og landet, tjener på det. Jeg tror på min måte, fordi dette handler om hvordan jeg ble oppdratt og opplært. Og dette er måten alle beduiner-tenåringer burde oppdras og læres opp, sier Kaabia.

– Utålelige beskyldninger

Under etableringen onsdag sa knessetrepresentant Miki Zohar at «beskyldningen mot å gå inn i IDF, som støttes av de arabiske knessetmedlemmene, utgjør en direkte trussel mot integreringen av minoriteter i det israelske samfunnet.»

– Betalt av våre skattepenger kommer arabiske knessetrepresentanter med beskyldninger mot staten og IDF. Denne utålelige praksisen må ta slutt, sa Zohar.

Knessetmedlem Meirav Ben-Ari gledet seg også over den nye lobbygruppen.

– I denne vanskelige tiden viser etableringen av denne lobbyen styrken og enheten i det israelske samfunnet - en lobbygruppe som oppmuntrer og fremmer rekrutteringen til IDF og til nasjonaltjeneste i Israel, sa Ben-Ari.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Grunn til feiring

Leder for Im Tirtzu-organisasjonen, Matan Peleg, hevder det er grunn til å feire etableringen av denne lobbyen.

– Midt i den terrorbølgen som Israel har opplevd de siste ukene, er dette en feiring for demokratiet og for staten Israel, en feiring av nasjonal styrke og tro på sionismen, sier Peleg.

Les også
Nordmenn i tjeneste for hæren i Israel
Les også
Israel pågrep Hamas-leder på Vestbredden
Les også
Er det trygt å besøke Israel som turist nå?
Les også
Kerry jobber på flere fronter for ro i Midtøsten
Les også
TV2-profil krangler med Israel-vennerFredrik Græsvik