En nonne ser på ødelggelsen i kirken i Tabgha ved Genesaretsjøen. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB Scanpix

Jødiske ungdommer pågrepet etter kirkebrann i Israel

16 ungdommer fra jødiske bosetninger på Vestbredden er pågrepet i forbindelse med en brann i en historisk kirke ved Genesaretsjøen i Israel natt til torsdag.

Politiets talskvinne Luba Samri opplyser at de 16 ungdommene som oppholdt seg i nærheten av kirken, ble innbrakt for å sjekke om de var med på å sette fyr på kirken.

Hun sa at alle 16 var fra bosetninger på Vestbredden, ti av dem fra bosetningen Yitzhar. Flere bosettere i Yitzhar har tidligere vært involvert i hatkriminalitet mot kristne og muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet opplyste tidligere at den romersk-katolske kirkens vegger var oversmurt med graffiti på hebraisk, og israelske medier skriver at graffitien krever at alle vantro hedninger blir kastet ut av Israel.

Fader Matthias i den katolske benediktinerordenen sier at skadene begrenset seg til et atrium utenfor kirken, som ble helt utbrent, men at selve kirken er uskadd.

Kirken, som ligger i nærheten av Kapernaum i Galilea, er bygd der Jesus ifølge Bibelen mettet 5.000 mennesker med fem brød og to fisker.

En rådgiver i den katolske kirken sier ifølge nyhetsbyåret AFP at angrepet på kirken i Tabgha vil gi gjenlyd i hele den kristne verden og vil være svært skadelig for Israels omdømme.

Les også
Drusere omringet av al-Qaida-opprørere i Syria
Les også
Den palestinske regjeringen har gått av
Les også
Israel og Hamas diskuterer permanent våpenhvile
Les også
Demonstrerer for Assad i IsraelDruserne