Israelsk politi undersøker bilen en palestiner kjørte rett inn i en gruppe israelere som ventet på en buss ved Nablus på Vestbredden. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix

Israelsk bosetter knivstukket på Vestbredden

En israelsk bosetter ble alvorlig såret da han ble knivstukket på Vestbredden søndag. Angrepet var det tredje palestinske angrepet på samme dag.

Den rundt 50 år gamle mannen var på handletur i en landsby på Vestbredden da to personer som trolig var palestinere, angrep ham og deretter la på flukt.

LES: Blodig uro på Vestbredden og Gaza

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han fikk en kniv i magen, men greide å kjøre selv til en israelsk veisperring i nærheten. Derfra ble han fraktet videre for å få legehjelp.

Angrepet var det tredje angrepet mot israelere på Vestbredden søndag.

Tidligere ble en palestinsk mann skutt og drept av politiet etter at han kjørte bilen sin inn i en gruppe israelere ved et veikryss ved Nablus. Fire israelere ble skadd, hvorav to alvorlig.

Kort etter ble en 22 år gammel palestinsk kvinne skutt og drept av sikkerhetsvakten hun angrep med kniv utenfor bosetningen Beitar Illit, sør for Jerusalem. Vakten ble lettere skadd.

Tolv israelere er drept i palestinske angrep siden det siste opprøret startet i september, mens 73 palestinere er drept av israelske kuler, inkludert 46 som politiet sier var involvert i angrep.

De øvrige 27 er drept av politiet da de demonstrerte og kastet steiner mot politiet forskjellige steder på Vestbredden, inkludert i Øst-Jerusalem.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Egypt har ødelagt smuglertunneler fra GazaIsrael-korrespondenten
Les også
Brende skjermer palestinerne fra bistandskuttHer kuttes det
Les også
Blodig uro på Vestbredden og Gaza
Les også
Israels tidligere president Yitzhak Navon er død
Les også
Midt i uro og terror: Fremtid og håp