FJERNET: Innflygingskartet på et Air France-fly der Israel er fjernet og området kalles West Bank og Gaza Strip. Foto: Stand With US / Facebook

Air France fjernet Israel fra kartet

Israel finnes ikke på innflygingskart ombord i Air France-fly på vei over Atlanterhavet. Flyselskapet beklager og lover å rette «feilen».

En passasjer ombord i flyet reagerte på innflygingskartet over Midtøsten, der Israel kalles «West Bank» og «Gaza Strip», mens området øst for Dødehavet heter Jordan.

Han fotograferte kartet som han sendte den proisraelske organisasjonen Stand With US, som la bildet ut på sin Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter dette har andre passasjerer også sendt inn bilder av innflygingskartet til Air France der heller ikke Israel eksisterer, skriver avisen Jerusalem Post.

– Gjentatte ganger

I et brev til styreformann Frederic Gagey i Air France påpeker Shimon Samuels «feilen». Samuels er leder for det internasjonale kontoret ved Simon Wiesenthal Center.

– Franske ansatte ved senteret har gjentatte ganger sendt oss bilder av innflygingsruten både på engelsk og fransk tatt sist uke på ruten mellom New York og Paris, der Israel og Tel Aviv glimrer med sitt fravær. Vi blir spurt om Air France har gitt etter for boikottkampanjen og delegitimeringen av den israelske stat, ved bokstavlig talt å fjerne landet fra kartet, skriver Samuels.

Beklager

Air France unnskylder seg og svarer at de beklager hendelsen dypt. De skylder på skalaen på kartet og framvisningen, og lover å løse problemet.

I 2009 måtte British Midland International Airlines også beklage at de hadde utelatt Israel fra deres innflygingskart, som de forklarte med tekniske feil. Flyselskapet er en del av British Airways.

Les også
Skoleatlas uten Israel trekkes tilbake
Les også
Israel fjernet fra Midtøsten-kart