USAs forsvarssjef Mark Milley sier det ikke er i noens interesse at Hamas og Israel fortsetter krigføringen. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

USA advarer om at konflikten på Gazastripen kan spre seg

Forsvarssjef Mark Milley advarer om at den pågående konflikten i Israel og Palestina kan destabilisere et større område i Midtøsten.

Den amerikanske forsvarssjefen, som er på vei til et Nato-møte i Brussel, oppfordrer begge parter til å de-eskalere konflikten.

– Det er store tap, og jeg tror at konfliktnivået kan destabilisere områder utenfor Gazastripen, svarte Milley på spørsmål om mulig iransk støtte til Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer enn 200 palestinere, inkludert 61 barn, har ifølge lokale myndigheter blitt drept siden konflikten mellom Israel og palestinske grupper på Gazastripen blusset opp igjen for litt over en uke siden.

Ti personer har blitt drept på israelsk side av raketter skutt mot Israel.

Biden støtter våpenhvile

Mandag blokkerte USA for tredje gang et utkast i FNs sikkerhetsråd til en resolusjon som krever en umiddelbar stans i krigføringen.

President Joe Biden sa senere samme dag i en telefonsamtale med statsminister Benjamin Netanyahu at han støtter en våpenhvile.

– Ingen nekter Israel retten til å forsvare seg selv. Men når det er sagt, er konfliktnivået og voldsbruken så høy at det ikke er i noen interesse å fortsette å kjempe. Sivile blir drept. Barn blir drept, sa Milley på vei til Brussel.

Verste siden 2014

Konflikten mellom Hamas og Israel, som eskalerte etter å ha blitt utløst av uro i det israelsk-annekterte Øst-Jerusalem, er den verste siden 2014.

Det er avfyrt rundt 3.350 raketter mot Israel, som har svart med kraftige luftangrep som de sier er rettet mot Hamas-ledere og militær infrastruktur.

– Etter mitt syn er de-eskalering den rette handlingen på dette tidspunktet for alle berørte parter, sier Milley.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)