To palestinere som gikk til angrep på en israelsk grensestasjon ble skutt og drept av israelsk politi. Foto. Jack Guez / AFP / NTB

Palestinere åpnet ild mot israelsk grensestasjon

To palestinere ble drept og en tredje ble såret da de åpnet ild mot en israelsk grensestasjon nær Jenin på Vestbredden, ifølge israelsk politi.

Grensepolitiet og en israelsk soldat besvarte ilden, opplyser politiet. Den tredje personen er fraktet til sykehus. Så langt har ingen på palestinsk side uttalt seg om hendelsen.

Voldsepisoden skjer samtidig som situasjonen rundt Øst-Jerusalem er mer anspent enn på lenge. Flere titalls palestinere står i fare for å bli kastet ut av hjemmene sine etter en lengre juridisk kamp mot israelske bosettere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

15 personer ble arrestert fredag etter at det ble kastet steiner mot politibetjenter og kjøretøyer i nabolaget Sheikh Jarrah. Det skal også ha blitt avfyrt fyrverkeri.

Det har oppstått sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelsk politi stort sett hver kveld de siste ukene. I tillegg har det vært flere andre dødelige voldsepisoder.

På torsdag ble en palestiner pågrepet, mistenkt for å ha drept en israeler og skadet to andre med skytevåpen fra en bil tidligere denne uken.

Sent på onsdag ble en 16 år gammel palestiner skutt og drept av israelske styrker i et sammenstøt ved byen Nablus på Vestbredden. Det ble kastet brannbomber mot soldatene, ifølge forsvaret.