En mann får den andre dosen av Pfizer og Biontechs vaksine mot covid-19 i Tel Aviv. Vaksinerte israelere kan fra søndag av igjen spise innendørs på kafeer og restauranter. Foto: Oded Baility / AP / NTB

Vaksinerte israelere kan spise inne på restauranter og kafé igjen

Israelere som har blitt vaksinert mot covid-19, kan fra søndag spise innendørs på restauranter og kafé igjen. De andre må fortsatt sitte utendørs.

Det fortalte statsminister Benjamin Netanyahu lørdag. Det «grønne passet» som kreves for å få spise innendørs, kan man få utstedt en uke etter å ha fått andre vaksinedose, eller om man er friskmeldt etter å ha hatt covid-19.

Søndag får også studenter med grønt pass lov til å returnere til universitetene sine. Andre studenter må fortsatt følge undervisningen på nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For landets innbyggere gjelder fortsatt regler om sosial distansering og hygieneråd. Ifølge Jerusalem Post er Israel landet som har tilbrakt mest tid i nedstengning som følge av pandemien.

Vaksineringskampanjen i landet har imidlertid vært en av verdens raskeste. Over 4,9 millioner av landets om lag 9 millioner innbyggere har fått første vaksinedose, mens om lag 3,7 millioner har blitt fullvaksinert.

Også i slutten av februar ble det lempet på smitteverntiltakene. Da fikk folk med grønt koronapass lov til å benytte seg av treningssentre samt tilgang til kulturbegivenheter, svømmehaller, hoteller og synagoger.