Rettsforhandlingene med Benjamin Netanyahu er utsatt på ubestemt tid på grunn av de strenge koronatiltakene i Israel. Foto: Marc Israel Sellem / AP / NTB

Netanyahus rettssak utsatt grunnet korona

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skulle etter planen møte i retten i korrupsjonssaken mot ham til uken. Nå er saken utsatt på grunn av korona.

Rettsforhandlingene er utsatt på ubestemt tid grunnet Israels skjerpede tiltak og nedstenging, opplyser dommerne fredag.

Netanyahu er tiltalt for bestikkelser, bedrageri og utroskap i saken som startet i mai. Statsministeren selv har foreløpig ikke trengt å møte i retten ettersom forsvarerne hans har bedt om mer tid til å gå gjennom påtalemyndighetens beviser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag var det meningen at Netanyahu skulle møte for å legge fram sitt formelle svar på tiltalen. Han har tidligere sagt at anklagene er en del av en heksejakt mot ham.

Israel gikk i desember inn i sin tredje periode med nedstenging, som minst skal vare fram til 21. januar. Fortsatt høy smitte gjorde at tiltakene ble skjerpet ytterligere på fredag. Det inkluderer utsettelse av rettsforhandlinger der det er mulig.

Netanyahu er den lengstsittende statsministeren i Israels historie og den første som er stilt for retten mens han fortsatt er i vervet. Ifølge tiltalen har han tatt imot ulovlige gaver og forsøkt å tilby politiske tjenester til medietopper i bytte mot positiv omtale.