Første fly fra Emiratene landet i Israel
Det første flyet fra De forente arabiske emiratene til Israel landet i Tel Aviv mandag. Flyruten er en del av normaliseringen av forholdet mellom landene.
Bildet er tatt i august i år og viser en person fra en saudiarabisk delegasjon ved et israelsk fly i Abu Dhabi. Foto: Nir Elias, Pool/AP/NTB
Bildet er tatt i august i år o
...
Bildet er tatt i august i år og viser en person fra en saudiarabisk delegasjon ved et israelsk fly i Abu Dhabi. Foto: Nir Elias, Pool/AP/NTB
Del

Flyet fra Etihad Airways landet på Ben-Gurion-flyplassen i Tel Aviv mandag. Noen timer senere var flyet på vei tilbake til Abu Dhabi, med en israelsk reise- og turistdelegasjon om bord.

Flyselskapet Etihad opplyser at det planlegger regelmessige flygninger mellom de to landene i fremtiden. Det har også fått på plass en egen nettside på hebraisk.

Israel og De forente arabiske emiratene kunngjorde i august at de normaliserer forholdet. I kjølvannet har det fulgt en rekke avtaler mellom myndighetene i landene, samt forretningslivet og banker.

En tilsvarende avtale er også inngått mellom Israel og Bahrain. Søndag fløy det første kommersielle flyet fra Tel Aviv til Manama, hvor blant annet en større politisk delegasjon fra Israel og USA var om bord.

mø-flyrute,utenriks,bakgrunn,Krig og konflikter,reiseliv,midtøsten,de forente arabiske emirater,Israel - Palestina,israel,emiratene,bahrain,etihad,donald trump,usa