FN: Israel river flere palestinske hjem
Gjennom koronapandemien har Israel trappet opp riving av palestinske hjem og bygninger på Vestbredden, ifølge FN.
Palestinere på stedet hvor et hus ble revet i Jenin på Vestbredden i sommer. Foto: Majdi Mohammed, AP/NTB scanpix
Palestinere på stedet hvor et
...
Palestinere på stedet hvor et hus ble revet i Jenin på Vestbredden i sommer. Foto: Majdi Mohammed, AP/NTB scanpix
Del

– Fra mars til august 2020 ble 389 palestinskeide strukturer revet eller konfiskert, i gjennomsnitt 65 i måneden. Dette er det høyeste tallet på fire år, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA).

– Husrivinger i denne perioden gjorde 442 palestinere hjemløse, noe som eksponerer dem for risiko knyttet til koronapandemien, la organisasjonen til.

Palestinere må ha tillatelse for alle strukturer som oppføres på store deler av Vestbredden. Ifølge FN er disse tillatelsene nærmest umulig å få innvilget, og strukturer Israel mener er ulovlig oppført, blir rutinemessig revet.

Som følge av praksisen er det omfattende boligmangel på Vestbredden.

– Ødeleggelsen av eiendom på okkuperte territorier er forbudt i henhold til internasjonal humanitærrett, med mindre det er absolutt nødvendig, sier lederen for FNs humanitære arbeid i palestinske områder, Jamie McGoldrick.

– Den globale pandemien har økt hjelpebehovet og sårbarheten til palestinere som allerede er fanget i en langvarig militærokkupasjon.

Så langt har rundt 17.600 tilfeller av koronasmitte blitt oppdaget i de palestinske selvstyreområdene, ifølge palestinske helsemyndigheter. 193 koronasmittede personer har dødd.

israel-Palestina-husrivning,utenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,midtøsten,Israel - Palestina,israel,palestina,jamie mcgoldrick,fn