Israels statsminister Benjamin Netanyahu måtte tidligere denne uken finne seg i å bli framstilt som en ensom og grådig livsnyter i en kunstinstallasjon på åpen gate i Tel Aviv. Foto: Oded Balilty, AP/NTB scanpix

Netanyahu går hardt ut mot demonstranter

Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot demonstrantene som har krevd hans avgang den siste tiden. Han mener de blir forledet av mediene.

Lørdag kveld demonstrerte tusener av israelere utenfor statsministerboligen i Jerusalem, utenfor Netanyahus private bolig i kystbyen Caesarea og flere steder i Tel Aviv.

– Det har aldri vært en så forvrengt mobilisering – jeg vil si sovjetisk, men dette har allerede nådd nordkoreanske tilstander – i mediene i favør demonstrasjonene, sa Netanyahu i et møte søndag med medlemmer av landets regjering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsministeren sa blant annet at mediene har ignorert drapstrusler mot ham og familien hans. Netanyahu advarte samtidig om at demonstrasjonene vil føre til mer smittespredning.

Demonstrasjonene i Israel har fått økt oppslutning den siste tiden. Demonstrantene kritiserer korrupsjonstiltalte Netanyahu for svak håndtering av koronakrisen og landets økonomiske problemer.